Изберете вашата страна или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Apple A13 побеждава новия чип на Huawei, който е невероятен вътрешен човек

7-нанометровият процес на TSMC е супер гладък и привлича клиенти с големи пари, за да грабнат поръчки. Kirin 990 чип на Huawei грабва най-новия 7-нанометров EUV процес. Филмът на Apple A13 има голям инцидент, използвайки само общия 7-нанометров процес, с напреднал процес. От техническа гледна точка производителността на Kirin 990 трябва да е висока спрямо Apple A13, не очаквах да се спъне от A13, не е ли 7V нанометровият EUV процес?

TechWeb съобщи, че Kirin 990, който беше много очакван, използва най-новия 7-нанометров EUV, но поради влиянието на интегрирания 5G, консумацията на енергия не може да бъде твърде висока и крайната производителност все пак се губи от Apple A13.

Що се отнася до Apple A13, защо да използвате само общия 7nm процес? На пазара има два вида поговорки. Първо, цената на 7-нанометровия EUV процес на TSMC е твърде висока. Лошите приходи на Apple през миналата година се дължат на факта, че мобилните телефони са твърде скъпи за продажба. За да се спестят разходи, процесът на EUV беше изоставен. Друго обяснение беше, че 7-nm капацитетът на EUV на TSMC е недостатъчен. При сътрудничеството с TSMC от много години, Apple, най-големият клиент, е малко вероятно да натисне поръчката, така че това не е разумно.

Според доклада само TSMC и Samsung имат 7-нанометрови производствени линии на EUV. Дори и новият процесор на Samsung Exynos 9825 да приеме 7-нанометров EUV, неговата производителност е обвързана само с Qualcomm Snapdragon 855. В допълнение, Samsung също счупи 7-нанометров добив на EUV. Недостатъчни проблеми, така че отличните показатели и доходността на TSMC от 7Mm на TSV все още са доминирани от водещата позиция. Следващата година той ще влезе в 5nm процеса, а TSMC ще потегли поредната вълна от клиенти, които да грабнат стоките.